Tο έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνεργάτες έργου

NGNC-Αναπτυξιακή Μελετητική Βορείου Ελλάδος 
Η Αναπτυξιακή Μελετητική Βορείου Ελλάδος (NGNC – συντονιστής) αποτελεί ένα ολοκληρωμένο κέντρο έρευνας στην υγεία με εστίαση σε μη παρεμβατικές μεθόδους. Σκοπός του είναι η υλοποίηση τεχνολογιών για την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών, η συμβολή στην αποκατάσταση των ασθενών, κτλ. Όλες οι υπηρεσίες που εφαρμόζονται στην εταιρία είναι ανθρωποκεντρικές και έχουν ως γνώμονα την παροχή εξειδικευμένων θεραπευτικών παρεμβάσεων για κάθε άτομο. H συνεργασία όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και ο συνδυασμός των διαφόρων θεραπευτικών λύσεων δημιουργούν την κατάλληλη υποδομή για μια πιο αποτελεσματική προσέγγιση των προβλημάτων. Οι εξειδικευμένοι και έμπειροι επαγγελματίες, ο εξοπλισμός που διαθέτουμε, καθώς και η ερευνητική δραστηριότητα των μελών της εταιρίας, μας καθιστούν ικανούς να βοηθήσουμε με τεχνικές και τεχνολογίες υγείας στην εξερεύνηση νέων μεθόδων πρόληψης.
Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
 
Το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής (MEDPHYS) είναι το μεγαλύτερο εργαστήριο της Σχολής Επιστημών Υγείας λαμβάνοντας υπ’ όψη το πλήθος των ερευνητών και το πρώτο όσον αφορά στο μέγεθος της χρηματοδότησης και το παραγόμενο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο. Αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης σε υποστηρικτικές τεχνολογίες για ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, ανάπτυξη και αξιολόγηση συστημάτων βιο-αισθητήρων, εφαρμοσμένες νευροεπιστήμες, ηλεκτρονική ιατρική εκπαίδευση, συναισθηματική υπολογιστική, σημασιολογικό ιστό, διεπαφές εγκεφάλου μηχανής, διαχείριση και ολοκλήρωση ετερογενών ιατρικών δεδομένων. Είναι το μοναδικό Εργαστήριο του ΑΠΘ που έχει ISO 9001-2015 στο σχεδιασμό, ανάπτυξη και παραγωγή λογισμικού και το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης. Το MEDPHYS έχει το συντονισμό πολλών Ευρωπαϊκών έργων. Διαθέτει επίσης ένα ζωντανό εργαστήριο, το οποίο αποτελεί κομβικό σημείο πιλοτικών δοκιμών που πυροδοτεί την δημιουργία καινοτόμων λύσεων με γνώμονα το χρήστη στον τομέα της ενεργούς και υγιούς γήρανσης και συναφών τομέων καθώς είναι το μοναδικό ζωντανό εργαστήριο σε αυτό τον τομέα στη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο
Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) ιδρύθηκε το 1989. Η ιδρυτική του «Χάρτα» ήταν η διεξαγωγή υψηλής ποιότητας έρευνας, οι αναπτυξιακές δραστηριότητες και η παροχή επιστημονικών υπηρεσιών σε ιδιωτικούς και δημοσίους φορείς. Ουσιαστικά ο ρόλος του ΕΠΙΣΕΥ ήταν να στηρίξει την ανάπτυξη και υλοποίηση των ερευνητικών προτεραιοτήτων της ΣΗΜΜΥ και σε μεγάλο βαθμό να επιδιώξει τη χρηματοδότηση της έρευνας μέσω της υποβολής ανταγωνιστικών ερευνητικών προτάσεων στο πλαίσιο προκήρυξης προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως εκ τούτου αυτή η στρατηγική επιλογή αποσκοπούσε να δημιουργήσει μια βάση ερευνητικού προσωπικού, παράλληλα με τις δραστηριότητες της ΣΗΜΜΥ, ούτως ώστε να διεξάγεται προηγμένη έρευνα με ταυτόχρονη βελτίωση της βάση του εργαστηριακού ερευνητικού εξοπλισμού και των υποδομών της Σχολής γενικότερα.
elGreek
Μετάβαση στο περιεχόμενο